Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نوروز ۹۸ با اخبار وقوع سیل و تخریب میراث فرهنگی در بیشتر استان‌های کشور همراه بود. هر روز خبرها از تخریب و آسیب‌‌دیدگی بخشی‌هایی از کشور حکایت داشتند و در کنار از بین رفتن زندگی مردم در میان گل و لای سیل، شاهد تخریب میراث فرهنگی و در معرض خطر قرار گرفتن میواریث جهانی ایران نیز بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان شاید بتوان از استان گلستان به عنوان یکی از نخستین استان‌هایی نام برد که درگیر سیل شد. استانی که نه تنها بافت تاریخی شهرها و تعداد زیادی از بناهای تاریخی را در دل خود جای داده بلکه دربرگیرنده گنبد قابووس به عنوان یکی از آثار میراث جهانی ایران است.

ابراهیم کریمی (مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان) درخصوص آخرین وضعیت میراث فرهنگی استان گفت: باتوجه به بارندگی‌های اخیر و سیل مهیبی که در استان گلستان آمد، بر اساس برآوردهای انجام شده به حوزه میراث فرهنگی در حدود ۳۸ میلیارد تومان خسارت وارد شده است. عمده خسارت‌ها در چند پروژه مهم مانند شهر جرجان، برج قابووس و پل آق قلا است؛ چنانکه سیل و بارندگی به کارگاه‌های کاوش در شهر جرجان آسیب وارد کرده، البته بر اثر سیل، شیء خاصی پیدا نشد.

به گفته او، برج قابووس دچار نم و رطوبت زدگی شده و باید میزان رطوبت مورد بررسی قرار گیرد. همچنین باید روی استحکام بخشی این میراث جهانی کار شود. البته تپه‌ای که برج قابووس روی آن بنا شده، دچار نشست نشده و از این بابت مشکلی نداریم.

کریمی درخصوص آخرین وضعیت پل تاریخی آق قلا گفت: در بخش‌هایی از این پل شاهد نشست هستیم که در واقع این بخش‌ها، اساس پل آق قلا نبودند و در حاشیه پل قرار دارند و در واقع دیواره‌های آن است و می‌توان گفت،‌ اصل پل آسیب ندیده است.

 مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در ادامه به خالد نبی و گورستان تاریخی آن اشاره کرد و ادامه داد: راه دسترسی به این مجموعه در چند نقطه از بین رفته است. البته اکنون به‌طور موقت بازگشایی شده. راه پله‌هایی که ایجاد کرده بودیم نیز دچار صدمه شده. همچنین می‌توان گفت موزه‌های استان گلستان دچار آسیب شده‌اند و گاها شاهد ریزش سقف تعدادی از موزه‌ها و نفوذ بارندگی به داخل آنها هستیم. با این وجود هیچیک از آثاری که در موزه‌های استان نگهداری می‌شوند، آسیب ندیدند.

آسیب ۲۰ درصدی به بافت تاریخی گرگان

به گفته او، بر اثر سیل و بارندگی‌‌های اخیر، حدود ۲۰ درصد از بافت بافت تاریخی گرگان آسیب دیده‌اند و نیاز به مرمت دارد. بافت گمیشان نیز دچار آسیب شده است. البته شاهد یک مورد ریزش بخشی از ساختمان در بافت تاریخی گمیشان و گرگان بودیم.

کریمی درخصوص وضعیت دیوار گرگان نیز گفت: هم اکنون بخش زیادی از دیوار گرگان زیر آب است و نمی‌توان درخصوص وضعیت آن صحبتی کرد. مطمئن هستم به ساختار آن برای ثبت جهانی آسیبی وارد نشده چراکه آبی که به دیوار گرگان رسید، شدت زیادی نداشت و آب روانی است که سبب شسته شدن و آسیب رسیدن به دیوار گرگان نمی‌شود.

البته او تصریح کرد: مسیر کانالی که جدیدا در حال احداث آن هستند با هماهنگی‌های انجام شده با سپاه، به نوعی تنظیم شد که از دیوار گرگان عبور نکند و بدین ترتیب مشکلی برای ارائه پرونده ثبت جهانی دیوار گرگان به یونسکو نخواهیم داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان خاطرنشان کرد: استان‌های شمالی به لحاظ اقلیم و آب و هوایی که دارند، باید به لحاظ تخصیص اعتبارات و مرمت آثار تاریخی آن بیشتر مورد توجه قرار گیرند. چراکه رطوبت و بارندگی در این استان‌ها زیاد است. اگر بتوانیم توجه ویژه به اعتبارات مرمتی میراث فرهنگی استان‌های شمالی داشته باشیم، قطعا در آینده نگرانی‌های کمتری نسبت به تخریب‌های این‌چنینی خواهیم داشت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دیوار گرگان نوروز ۹۸ میراث جهانی ایران تخریب میراث فرهنگی سیل در گرگان سیل در آق قلا میراث فرهنگی گرگان شهر جرجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۸۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق در ۱۵ امامزاده گلستان

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ابوالفضل کوهساریان صبح پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با فرا رسیدن سالروز شهادت امام جعفرصادق (ع) مراسم عزاداری همراه با سخنرانی، دسته روی و اجرای برنامه‌های فرهنگی در ۱۵ امامزاده شاخص استان گلستان برگزار خواهد شد.

وی افزود: این مراسم در امامزاده عبدالله (ع) کلاله، امامزاده سید حسن (ع) روستای کیارام شهرستان گالیکش، امامزاده اسحاق (ع) روستای قلمی مینودشت، امامزاده جعفر (ع) مینودشت، امامزادگان آق امام (ع) آزادشهر، امامزاده ابوالقاسم (ع) روستای کاشیدار آزادشهر، امامزاده قاسم (ع) دلند، امامزاده هارون (ع) روستای الازمن شهرستان علی آباد کتول، امامزاده عبدالله (ع) گرگان، امامزاده عبدالله (ع) روستای زیارت گرگان، امامزاده یحیی بن (زید) گنبد کاووس، امامزادگان نه تن (ع) گرگان، امامزاده نور (ع) گرگان، امامزاده سلیمان (ع) گرگان، امامزاده ابراهیم (ع) روستای النگ شهرستان کردکوی برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه گلستان گفت: این ویژه برنامه‌ها به منظور تبیین سیره نظری و عملی ائمه اطهار (ع) و پیشوایان معصوم به ویژه امام جعفر صادق (ع) برگزار می‌شود.

کوهساریان یادآور شد: این مراسم با حضور سخنرانان برجسته و مداحان به همراه اجرای برنامه‌های فرهنگی انجام خواهد شد.

وی با اشاره به نقش امام جعفر صادق (ع) در زنده نگه داشتن مکتب تشیع، هدف از این مراسم را تعظیم، احیا و ترویج شعائر دینی اعلام کرد.

کد خبر 6094944

دیگر خبرها

  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • برگزاری مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق در ۱۵ امامزاده گلستان
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی